Λεύκες Σαντορίνη

Lefkes

Santorini

Our Story

«a new idea »
Το 2016 τέσσερις άνθρωποι θα συναντηθούν στο νησί της Σαντορίνης. Όλοι λάτρεις του καλού φαγητού. Οι δύο εθισμένοι σ’αυτό! Ο τρίτος κατέχει ένα καταπληκτικό χώρο μια κάναβα του 1848 και ο τέταρτος επί 23 χρόνια «στο σπίτι με τις Λεύκες» έχει μετατρέψει το απλό σε τέχνη! Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης;; Το 2017 οι «Λεύκες» ταξιδεύουν στην «κάναβα του Τάσου» στη Φοινικιά και το γαστρονομικό αυτό ταξίδι των γεύσεων του σεφ Τάσου Ντούμα, θα συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία και στη νέα του κατοικία στη Σαντορίνη.

The Venue

The Venue

The Venue

«Foinikia »
Η Φοινικιά, ένας μικρός διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός της Οίας, όπου κατά την εποχή που η Οία γνώρισε μεγάλη ακμή με την ναυτιλία, στη Φοινικιά ζούσαν οι αγρότες που εργάζονταν στον κάμπο και τους γύρω αμπελώνες. Αυτοί μαζί με τους πλούσιους καραβοκύρηδες θα χτίσουν τις Κάναβες- χώροι δημιουργίας και φύλαξης του σαντορινιού κρασιού. Μεγάλα εντυπωσιακά υπόσκαφα κτίσματα, σκαμμένα μέσα στο ηφαιστειακό υλικό-την άσπα, που δίκαια έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους στον ιδιαίτερο χαρακτήρα αυτού του χωριού.

Μία από αυτές, σκαμμένη από λαϊκό τεχνίτη τον Ιούλιο του 1848, η πιο αναγνωρίσιμη απ΄όλες , όπου γλέντια χαρές και πανηγύρια , έχουν φιλοξενηθεί στους χώρους της, η γνωστή σε όλους «Κάναβα του Τάσου Καρρά» γίνεται ο χώρος δημιουργίας και φιλοξενίας για τον σεφ Τάσο Ντούμα και τις «Λέυκες»

Lefkes

Santorini

 

DSC_0946

Discover

«Our Menu»

Ο Chef και ηγέτης της κουζίνας μας, Τάσος Ντούμας σας παρουσιάζει μέσα από τις συνταγές του, τον μαγικό κόσμο των γεύσεων. Πιάτα που με μια πρώτη ματιά σου φαίνονται κλασσικά, αλλά που με μια δεύτερη καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για την παράδοση ντυμένη με τα ρούχα της εξέλιξης

Ωράριο λειτουργίας κουζίνας:
Καθημερινά 1.00μ.μ.-12.00π.μ.

Our meats are cooked on the grillbeef is cooked medium.
Our potatoes are handcut.

Λεύκες Σαντορίνη – Μενού

Discover

Our Menu

DSC_1097