Lefkes On the Side: Ο Τάσος Ντούμας επανεφευρίσκει ………..


Lefkes On the Side: Ο Τάσος Ντούμας επανεφευρίσκει ………..

Lefkes On the Side: Ο Τάσος Ντούμας επανεφευρίσκει και εξευγενίζει την έννοια all-day μ’έναν χώρο διεθνών προδιαγραφών που υπόσχεται να σε κρατήσει χαρούμενο/η κάθε στιγμή της ημέρας…

Οι Λεύκες, το εστιατόριο ευγενούς ελληνικής κουζίνας που έβαλε στον εστιατορικό χάρτη το Γαλάτσι, απέκτησε πέρυσι ένα all-day alter ego που μας ξυπνάει εικόνες ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων και το σημαντικότερο, μας μυεί σε γεύσεις και θρεπτικές συνθέσεις ανεξερεύνητες για τα ελληνικά δεδομένα.

Μια επιβλητική ξύλινη πόρτα ανοίγει το δρόμο για την κατάφυτη σάλα που λούζεται από άπλετο φυσικό φως και ντύνεται στο πράσινο, με τη δράση να μοιράζεται μεταξύ της απ’άκρη-σ’άκρη μπάρας του, των μεγάλων, inclusive μοναστηριακών και των στρογγυλών μαρμάρινων τραπεζιών, με τις (πολύ) αναπαυτικές πολυθρόνες. Όλο το εγχείρημα ξεχειλίζει γούστο, φινέτσα και πολυτέλεια χωρίς ωστόσο να είναι “στημένο” ή απόμακρο. Αντιθέτως, το Lefkes On the Side, το “διαμάντι” του χαρισματικού chef Τάσου Ντούμα, δεν ακολουθεί πεπατημένες, δημιουργώντας μια διάθεση εξωστρεφή και γεμάτη ζωντάνια.

Ο κατάλογός του (που εναλλάσσεται με την εποχικότητα) κινείται σε μεσογειακά μονοπάτια, με risotti, ζυμαρικά και πίτσες (που φτιάχνονται σε αυθεντικό ξυλόφουρνο που φιγουράρει σε περίοπτη θέση), εμφανίσιμα και άκρως ενδιαφέροντα ορεκτικά και φρεσκοκομμένες, αναζωογονητικές σαλάτες. Πρωταγωνιστές όμως είναι τα premium κρέατα, σε εξεζητημένες και ποιοτικές κοπές (όπως τα first cuts), τα οποία μπορεί κάποιος να επιλέξει από το in-house κρεοπωλείο-deli και να τα απολαύσει στις προδιαγραφές και το ψήσιμο που επιθυμεί. Μπορεί όμως και να τα προμηθευτεί για να τα πάρει σπίτι.

Η πρωτοπορία στο Lefkes on the Side όμως δεν σταματάει εκεί. Σ’ένα μέρος του χώρου, υπάρχει ένα ειδικά διαμορφωμένο section, σαν flea market στο Camden, όπου φιγουράρουν διάφορα είδη για το σπίτι, όπως καλαίσθητα σκεύη, κασπό, επιφάνειες κοπής, κ.α.

O όρος “all day cafe-bar-restaurant” έχει αρχίσει να φοριέται πολύ τελευταία, από διάφορα μαγαζιά που υπόσχονται ότι μπορούν να σε κρατήσουν χαρούμενο/η από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ με τις γεύσεις, τις μουσικές και την ατμόσφαιρά τους. Επειδή όμως ως γνωστόν δεν είσαι ό,τι δηλώσεις, ελάχιστα απ’αυτά τα μέρη καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν την υπόσχεσή τους, αφού συνήθως τουλάχιστον ένα από τα συστατικά του παραπάνω τρίπτυχου χωλαίνει. Στις Lefkes on the Side, έχει δοθεί ωστόσο ουσιαστική φροντίδα και μέριμνα για κάθε πτυχή της εμπειρίας σου, είτε είναι τα βιολογικά αυγά, οι σαλάτες με bio υλικά, τα αλλαντικά και καπνιστά τυριά από Ισπανία, Ιταλία κι άλλες φημισμένες γι’αυτά χώρες, είτε είναι oι φυσικοί χυμοί της αποτοξίνωσης και της ενδυνάμωσης, οι καφέδες σε πολλές, ψαγμένες ποικιλίες, κι ασφαλώς το εξαιρετικό brunch.

Δοκιμάζοντας την επόμενη φορά που θα το επισκεφθείς κάποιο κρασί από τη well-thought λίστα του (που θα καλύψει κάθε οινική σου προτίμηση) σκέψου πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε σ’αυτή την πόλη, τα ηνία της οποίας έχει πάρει πλέον αυτό το νέο κύμα επιχειρηματιών, που έχει βαλθεί να την ομορφύνει και να τη «νοστιμέψει» όσο δεν πάει…

Lefkes on the Side
Λεωφ. Γαλατσίου 98, Γαλάτσι, τηλ. 2102934633
www.lefkes.gr
Facebook | Instagram

Categories